fbpx

Tips voor kleuren in je huis | Binnenkijken bij project Rhoon

Twee weken geleden ronde ik dit project af. Dit project is helemaal geïnspireerd op een persoonlijk object uit het huis van mijn klant. Het leek mij leuk om een blog te schrijven over mijn ontwerp keuzes als interieuradviseur en te laten zien waar ik zoal mijn inspiratie vandaan haal. Daarom gaan wij binnenkijken in het  interieurontwerp Rhoon en geef ik tips over kleuren in je huis.

Kleurrijk interieur

Inspiratie kan uit veel verschillende onderwerpen komen denk bijvoorbeeld aan: een interieurfoto, Pinterest, Instagram, een beeldje in huis, accessoires en ga zo maar door.

inspiratie tips

In dit ontwerp stond het vooral centraal om te gaan spelen met kleuren en nieuwe accessoires. Alle vaste meubels waren namelijk niet aan vervanging toe, dus hier kon ik weinig aan veranderen. De kleur groen zat al in de hal en op één muur in de woonkamer.

kleurrijk interieur

Nu ben ik als interieuradviseur en LOVER van kleur altijd van de partij om met kleuren te gaan spelen. Maar waar begin je en waar haal je dan je inspiratie vandaan?

Tip voor kleuren in je huis:

Als je zelf aan de slag wilt met kleuren kan je deze tip toepassen. In een ontwerp kan je altijd uitgaan van 3 kleuren. Start met één basiskleur. Dit kan bijvoorbeeld wit zijn, maar ook off white of beige. Daar komt een tweede kleur bij (in mijn geval vaak een knal kleur). Deze kan je toepassen op bijvoorbeeld de meubels en muren. Als extra zou je nog voor een derde accent kleur kunnen kiezen, deze kan je verwerken in accessoires, lampen en andere kleinere dingen. Deze tip zorgt voor een overzichtelijke aanpak van kleuren kiezen.

In dit ontwerp stond de kleur groen centraal en misschien was het je al opgevallen, maar de kleur geel is hierbij gekomen. Hoe ben ik nou op deze kleur gekomen? Mijn klant had verschillende kunstwerken/ persoonlijke foto’s hangen. Het kunstwerk met de mooie tulpen bevatte een kleur geel. Het eerste wat ik dacht was: hier moeten we iets mee!!

Kleurrijk interieur
kleurrijk interieur

De keuze was dus makkelijk gemaakt: de kleur geel trekken we door in het ontwerp. Het schilderij komt op deze manier nog mooier uit en alle witte vlaktes zijn gevuld. Ook maakte we op deze manier een eenheid van het interieur, want de kleur groen en geel combineren erg mooi met elkaar en kunnen we in de accessoires terug laten komen.

Vindt inspiratie dus om je heen, wij zijn geneigd in deze tijd altijd online te zoeken naar inspiratie, maar soms is een stapje terug doen en even om je heen kijken al genoeg. Ik hoop dat je door dit ontwerp nieuwe inspiratie hebt op gedaan, ook aan de hand van de gegeven tips voor kleurencombinaties. Klik voor meer inspiratie uit mijn ontwerpen op deze link: projecten

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart